DEDAH : Lagi Anak Menteri Dapat Projek RM30.8 Juta

 
Skandal NFC yang melibatkan dana rakyat berjumlah RM250 Juta, melibatkan Sharizat yang sinonim dengan Lembah Pantai.. kali ini satu lagi scandal yang melibatkan pemimpin yang juga dikatakan sinonim dengan Lembah Pantai terdedah..

Pada 24hb Ogos 2010, sebuah syarikat dengan nama Istijuara Sdn Bhd telah diberikan kontrak kerajaan yang berjumlah RM30, 800,000 oleh Kementerian Belia dan Sukan.Anda boleh lihat butir-butir di bawah.

Ianya  mungkin kelihatan agak biasa memandangkan berbilion-bilion kontrak kerajaan dianugerahkan setiap tahun. Jadi..  jka dibandingkan dengan ratusan Billion kontrak yang bernilai RM30 Juta itu adalah kecil nilainya..

Anak perempuan Raja Nong Chik berusia 26 tahun, Raja Farhana, disenaraikan sebagai salah seorang daripada dua orang Pengarah syarikat. Beliau memiliki 399.999 daripada 400,000 saham. Ini bermakna secara praktikal beliau adalah pemilik tunggal syarikat dengan Pengarah yang lain hanya memiliki satu saham. 
Syarikat itu, yang ditubuhkan hampir 20 tahun lalu apabila Raja Farhana masih di darjah satu, mempunyai kerugian dibawa ke hadapan berjumlah kira-kira suku juta RM dan liabiliti semasa kira-kira RM400,000  terhadap aset semasa.. Masa yang sesuai untuk shahrizat sembelih Raja Nong Chik pulak. Hari tu Shahrizat dah kena sembelih, Kerusi Lembah Pantai yang di idam-idamkan tu terlepas ke Raja Nong Chik. Gelak sakan la si Raja tu. La ni tunggu apa lagi???Pakat sembelih hang aku. Biar dua-dua terlopong, tenganga.

sumber warta Jingga

1 comment:

Anonymous said...

semua ini fitnah. ingat anda akan memakan daging saudara sendiri di akhirat kelak.

Kandungan lama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...