Rakyat Kena Bayar RM409,767.00 untuk Majlis Bertunang Anak Rosmah/NajibPKR hari ini mendedahkan bukti yang mendakwa kerajaan telah membiaya majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Pengarah strategi PKR Rafizi Ramli membuat dakwaan itu dengan merujuk kepada satu tempahan majlis bankuet di Hotel Shangri La yang didakwa menyediakan katering untuk majlis berkenaan.

Rafizi mendakwa, kos berjumlah RM409,767 itu dibilkan kepada Pejabat Perdana Menteri Malaysia.


Nooryana Najwa, 22, anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor, secara rasmi bertunang dengan Daniyar Nazarbayev, 22, dalam satu majlis di Seri Perdana, Putrajaya pada Jumaat malam

Gambar keluarga Daniyar Nazarbayev 

Tudia sakan punya majlis. Ni baru majlis bertunang belum lagi nikah. Kalau majlis nikah ntah macam mana besar agaknya. Berapa ratus ribu lagi mau nak pelingkup duit rakyat. Kalau duit poket sendiri takpa jugak. Ni pitih rakyat, harta merdak rakyat. Rakyat dok kais pagi makan petang, kais petang makan malam semata-mata nak sara keluarga, boleh pulak depa ni senang-senang bazir macam tu saja. Lepas ni si anak Najib boleh sedaaaapp..rakyat marhaen tanggung sengsara.

Kalau ini satu persoalan, rakyat minta penjelasan apakah ianya betul duit rakyat di belanjakan dengan sedemikian rupa. Datuk Seri Rosmah Mansur sila jawab.

1 comment:

Anonymous said...

Rakyat mana yang kena bayar der?

Aku tak penah keluar satu sen pun?

Kandungan lama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...