Iklan Teks

Dapatkan Stock Jam Versi Arab Dan Bedak Arab Super Kokuryu (KlIk)

Senarai 5 Menteri Terbodoh Mengikut Undian Rakyat.Lihat!!!

Carta ini khusus untuk menteri2 aje. Kalau la Bung Moktar itu menteri (nasib baik bukan, syukur Alhamdullilah) mesti dia menjuarai carta kali neh dengan aksi bangang dia kat parlimen iaitu ketika dia koyakan kertas usul untuk bincang isu bencana alam banjir di Kuantan ketika itu.. tipuuu tipuuuuu harammm harammmmmm tipuuuuu tipuuuuuu harammmmmm

KAH KAH KAH

Baikla. Terus kepada tajuk sebenar. Susunan 1 sampai 5 ini memang ada sebab. Di kedudukan 5 menteri itu masih di anggap bodoh. Cuma di kedudukan no 1 ialah menteri yang paling paling paling paling paling paling paling paling di anggap bodoh oleh rakyat marhaen. Rakyat anggap mereka bodoh adalah disebabkan mereka kerap kali keluarkan kenyataan2 yang sangat2 tidak cerdik di dalam PC. Langsung tidak memahami persoalan yang rakyat timbulkan. Bukan suka2 anggap mereka bodoh hanya disebabkan berbeza pendapat, tidak hormat ataupun kerana tidak meraikan kepelbagaian idelogi politik.

Harap faham.

Oke terus kepada carta.

5. Ahmad Shabery Cheek

Isu KPOP sudah membuktikan betapa kita tidak mempercayai kata2 menteri ini. Mulanya kerajaan menafikan bahawa dana awam digunakan untuk biayai konsert KPOP selepas invois berkaitan didedahkan di laman blog. Lepas tue audit sebut lain. Eh konsert kpop gunakan dana awam la pula. Lepas tue menteri KBS yang baru pun mengaku. Lepas tue dia cakap konsert KPOP bawa untung juta2 pada negara. 140 juta. Ko boleh percaya tak kalau ko jadi aku? Jangan tipu diri sendiri der. Kalau sungguh ada untung sampai 140juta takan la audit nak tegur konsert kpop tersebut sebagai perbelanjaan yang tidak berhemah. Kenyataan demi kenyataan Shabery Cheek yang dibuat dalam isu neh menjatuhkan imej dan krediblitinya sebagai seorang menteri. Begitu juga bila dia sebut khemah tak berapa sesuai untuk disediakan buat mangsa banjir angkara iklim cuaca yang berbeza. Rakyat hanya mampu tepuk kepala melihat jawapan menteri sedemikian rupa. Kalaula Shabery Cheek tahu..



4. Najib Razak

Ya. PIEM kita hanya mampu menduduki tangga keempat saja tahun neh memandangkan kita ada 3 individu lain yang lebih bodoh dari piem kita. Maaf Najib sebab aku terlalu berterus terang. Aku nak juga tipu2 tapi aku rasa tak guna gak. Kalau aku tipu ko pun bukan ko boleh dengar. Jadi alang2 tak boleh tipu dan bodek ko baik aku jadi jujur dan ikhlas aje. 


Wakaka..

Siapa boleh lupakan kenyataan2 yang terbit dari Najib Razak ini?


 Lagi ;



Dan lagi ;


Bayangkan seorang perdana menteri tidak tahu apa perbezaan antara kesan kenaikan gaji dengan kesan kenaikan harga barang terhadap rakyat marhaen. Sejak bila pula kenaikan gaji wakil2 rakyat di Selangor akan menyebabkan petrol, minyak masak, beras, tambang bas, tambang LRT akan turut sama naik? Dan kenapa pula Najib tak sebut begitu bila gaji wakil rakyat di Sarawak, Johor, Kedah dan Perlis dinaikkan?

Itu belum lagi masuk bab dia asyik sebut2 di tv, di berita bahawa kenaikan harga barang tak berlaku. Pembangkang putar belit. Apa yang berlaku ialah subsidi dikurangkan. Gunakan ayat yang berbelit2 supaya rakyat paksa diri berfikir bahawa kenaikan minyak tak berlaku, kenaikan gula tak berlaku. Macam isu ayat rasionalisasikan subsidi neh la juga kisahnya. Tapi macam mana nak paksa diri untuk fikir begitu kalau dulu ko bayar 1.90 sekarang ko bayar 2.10? Tak berlaku kenaikan ke tue walaupun ko kena keluarkan lebih wang ketika membayar? 

Alasan2 bodoh seringkali dikeluarkan untuk halalkan keputusan2 yang kerajaan buat yang mana keputusan2 tersebut sebenarnya menyusahkan rakyat terbanyak. Sebab tue Najib dengan muka tak malu nya suruh rakyat kurangkan gula atas alasan nak kurangkan stastistik penyakit diabetes. Yelah sangat tue. Rokok boleh pula jual ye walaupun dikatakan punca utama kanser. Baik punya belit piem kita neh kan. 

Begitu juga bila Najib berulang kali memberitahu bahawa kerajaan ada formula yang tepat untuk selesaikan masalah rakyat. Untuk minimakan kesan rantaian kenaikan barang. Tetapi sejak dari PRU lepas, tiada satu pun formula2 Najib itu berkesan. Sembang aje kencang depan tv. Sikit2 ada formula. Sikit2 ada formula. Apa formula hebat dia tue? Apa yang berlaku adalah sebaliknya. Rakyat terpaksa tanggung beban dengan kenaikan demi kenaikan yang berlaku selepas BN berjaya memperolehi mandat pentadbiran dengar? Benar la apa yang dilafazkan melalui gambar kat bawah neh ;



Janji ditepati konon. My foot la. Dulu berjanji akan kurangkan kadar tol. Tetapi sekarang janji ke mana, kadar tol bakal dinaikkan. Sembang je la. Satu Malaysia kena main dengan permainan Najib sudahnya. Padan muka aku dan ko sekarang neh kena tanggung beban. Amek kaw.

3. Ahmad Maslan

Ada banyak. Tapi aku rasa yang paling terkesan sekali di ahti rakyat ialah bila dia sebut begini.


Kadar penggunaan minyak ikut tangga gaji. Kenyataan ini terang terangan bangang. Seolah2 si penutur neh menuturkan kenyataan ini tanpa berfikir lanjut. Bagaimana pula kita boleh tentukan penggunaan minyak sebulan berdasarkan tangga gaji seseorang? Aku tatau. Korang tanyala menteri di atas ye. Formula tue dia yang bagi. 

2. Shahidan Kassim



Sejak2 naik semula. Dulu jatuh sebagai MB Perlis. Lepas tue naik sebagai menteri. Menteri di jabatan perdana menteri. Ketika mula2 dia keluarkan kenyataan demi kenyataan bangang, rakyat memang asyik nak maki hamun. Tetapi sekarang rakyat dah tak mampu nak maki. Rasa kesian. Hanya gelak je la. Sebab dah terlalu banyak sangat kenyataan bangang yang dia keluarkan.

Bayangkan bukan satu dua kenyataan2 bangang yang dia keluarkan. Banyak wooooo. Kenyataan Malaysia terbaik itu jek dah berapa kali dia sebut. Malaysia bebas rasuah la, Malaysia terbaik sistem banjir la. Kenyataan suruh berterima kasih pada Rosmah je dah 2,3 kali dia sebut. Akan tetapi yang mungkin rakyat akan kenang sampai bila2 ialah bila dia sebut ;

"Pembekal syarikat dakwat kekal tidak boleh didedahkan nanti rakyat berlumba2 nak pergi beli"  - Shahidan Kassim.

Sampai sekarang HARAM aku faham kenapa kalau aku tahu apa nama syarikat tersebut aku akan beria2 pergi beli dakwat kekal (of coz, tak kekal oke). Kenyataan yang dikeluarkan tanpa ada penjelasan yang jelas. Sudah tentu menteri tak perlu kan logik akal ketika mengeluarkan statement yang tak berasas. Cukup dengan hanya kehadiran press, ada microfon dan mampu bercakap. Itu je.

1. Hasan Malek 

Aku percaya majoriti dari BN dan PR bersetuju aku letakkan dia no 1. Mereka takan bekap pun menteri neh. Kalau dia ada facebook atau twitter, nescayalah dia pasti akan teruk diserang bertubi2 oleh rakyat marhaen kerana baru saja sebut begini 2 hari yang lepas ;



Hari2 rakyat pongpang2 bising isu kenaikan harga barang sampai masuk paper sampai bakal buat perhimpunan besar besaran pada malam 31 Dec 2013, dan siap ada page khas di facebook lagi

==> https://www.facebook.com/BenciHargaNaik

SAYA BENCI HARGA BARANG NAIK  

Menteri kita boleh bercakap bahawa mereka tak terima sebarang aduan kenaikan ini membuktikana rakyat sokong kenaikan harga barang?

WHAT THE HELL IS THAT?

Dalam pada dia pongpang2 cakap tak terima aduan dia boleh pula nak kenakan tindakan keras terhadap mana2 pihak yang naikkan alat tulis. Bayangkan. Ko baru aje sembang pasal nak banteras kegiatan pekedai2 yang bertindak naikkan harga alatan tulis sebab kementerian terima aduan, lepas tue ko cakap kami tak terima pun sebarang aduan kenaikan barang itu bermaksud rakyat terima kenaikan harga barang...

Hello. Ko bukan tatau ada perhimpunan besar besaran yang dibuat kerana membantah kenaikan harga barang nanti. Apakah kewujudan perhimpunan itu sendiri tidak memberikan mesej yang sangat jelas kepada menteri kita?

Boleh nampak tak macam mana Hasan Malek neh berfikir? Dia sebenarnya bukan saja berfikir di luar kotak bahkan berfikir di luar kewarasan akal seorang manusia. Inila mentaliti menteri kita yang bernama Hasan Malek. Rakyat hanya mampu bersedih dan tadah tangan berdoa. Itupun selagi BN tak kenakan cukai setiap kali berdoa dan rasa sedih la kan. Berapa lama lagi dia akan menyimpan kedudukan dia sebagai menteri. Rakyat takut oke, takut.

Menteri ini mula dikenali bila dia start keluarkan kenyataan bangang yang pertama sejak dilantik menjadi menteri penuh ;


Maka sejak2 itu rakyat dah tak letakkan harapan yang tinggi terhadap menteri ini setiap kali dia berucap. Rakyat hanya mampu redha dan mungkin kadang kala menangis bila mengenangkan diri diperintah oleh sekumpulan manusia yang tidak cerdik.








Di sudahi dengan harapan dan teguran. Minta tolong kepada menteri2 di negara neh. Sebelum keluarkan apa2 statement sila faham dulu situasi sebenar rakyat. Bila dah faham situasi sebenar barula keluarkan statement. 

Dan jangan keluarkan kenyataan2 yang memperbodohkan rakyat. Paksa rakyat terima keputusan2 yang berat sebelah terutamanya yang melibatkan pemotongan subsidi. Di saat kerajaan pongpang2 suruh rakyat berjimat, kerajaan sendiri berboros. Sampai Mahathir buka mulut. Bila Mahathir buka mulut semua senyap menikus. Takde sapa2 pula nak tuduh Mahathir nak jual negara, agent Israel, tatau bersyukur, dasar tak kenang budi, halau dia ke luar negara, lucut kewarganegaraan, fitnah Mahathir nak bom negara apa bagai. Cuma kalau pembangkang yang sebut? Rakyat yang sebut? Macam2 tuduhan dicampakkan ke atas kami. 

Kenapa? Apa beza Mahathir dengan rakyat sedangkan isi teguran kami adalah sama?

Menteri2 di Malaysia perlu belajar menerima kritikan secara matang. Perlu belajar menerima perbezaan secara waras. Dan perlu meraikan kepelbagaian pendapat itu ialah satu kebaikan.

Ada sesetengah perkara yang menteri tak faham, tak nampak kerana mereka tak berada di kasut rakyat. Jadi rakyat nyatakan pendapat. Amek pendapat tersebut dan kaji dulu, bukan saling tuduh menuduh atau salah menyalahkan. Kalau ini menteri buat, kurang2 90% masalah2 penting dalam negara dapat di atasi. Tolong la faham.

Oke bai.


http://amenoworld.blogspot.com

Siapa Biaya Anak Rosmah Di Hollywood?

Penerbit filem The Wolf Of Wall Street, dari kiri Joey McFarland bersama Riza Aziz, Irwin Winkler dan Joe Low dalam satu majlis pelancaran filem ini di Ziegfeld Theatre. Gambar Zimbio.com. 


HALAMAN HIBURAN
Anak tiri perdana menteri, Riza Aziz mencipta nama dalam industri filem Holywood apabila filem terbitannya, The Wolf Of Wall Street menggondol Anugerah Golden Globes kategori Pelakon Lelaki Terbaik menerusi lakonan pelakon terkenal, Leonardo DiCaprio.

Bagaimanapun, Riza enggan mengulas apabila timbul spekulasi media mendakwa filem itu dibiayai ibunya, Datin Seri Rosmah Mansor yang juga isteri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Mstar Online melaporkan, Riza dikatakan enggan mengulas kontroversi yang melanda filemnya yang menelan belanja USD100 juta (RM326 juta) itu termasuk tuduhan sebuah ‘portal pro-pembangkang’ yang mendakwa produser itu mendapat sumbangan kewangan daripada ibunya.

Riza merupakan anak Rosmah bersama bekas suami pertamanya, Abdul Aziz Nong Chik yang sebelum ini dilaporkan membeli satu unit kondominium mewah berharga RM100 juta di New York. Filem penuh kontroversi itu berdasarkan kisah benar mengenai broker saham Wall Street, Jordan Belfort lakonan DiCaprio yang dipenjarakan kerana rasuah dan jenayah perdagangan.

Filem itu turut membariskan bintang Hollywood terkenal seperti Jonah Hill, Margot Robbie and Matthew McConaughey. Sebelum ini, Rewcastle Brown, kakak ipar bekas Perdana Menteri Britain Gordon Brown mengasaskan Sarawak Report, sebuah laman berita dalam talian, secara terbuka mengkritik kerajaan negeri Barisan Nasional di Sarawak.

Laman web ini baru-baru ini melaporkan bahawa Riza yang berusia 36 tahun membeli sebuah megapuri bernilai USD33,500,000 (RM110 juta) di New York pada 2012. Dia dilaporkan membeli hartanah tujuh bilik itu di 63 Street di Taman Laurel, New York pada November 2012.

Berita itu mencetuskan kritikan yang baharu terhadap PM yang berulang kali menyeru rakyat Malaysia untuk berbelanja dengan bijak dan berhemah berikutan meningkatnya harga bagi beberapa barangan sejak tahun lalu.
Riza bekerjasama dengan pengeluar Hollywood terkenal Joey McFarland untuk menubuhkan Red Granite Pictures, yang menerbitkan filem termasuk The Wolf in The Wall Street, Friends With Kids dan siri daripada Dumb and Dumber, Dumber and Dumber To.

Riza dipetik oleh Hollywood Reporter sebagai berkata: "Saya mempunyai wang yang dilaburkan dalam syarikat. Ia menunjukkan bahawa saya bersungguh terhadapnya dan komited daripada sudut kewangan. Kami juga mempunyai kumpulan pelabur, terutamanya dari Timur Tengah dan Asia."

Dalam temubual dengan akhbar harian  Los Angeles Times, McFarland berkata, strategi syarikat adalah untuk membeli filem yang mempunyai masa depan yang baik daripada penerbit bermasalah. – 14 Januari, 2014. (TMI)

Siapa Biaya Anak Rosmah Di Hollywood??


Penerbit filem The Wolf Of Wall Street, dari kiri Joey McFarland bersama Riza Aziz, Irwin Winkler dan Joe Low dalam satu majlis pelancaran filem ini di Ziegfeld Theatre. Gambar Zimbio.com. 


HALAMAN HIBURAN
Anak tiri perdana menteri, Riza Aziz mencipta nama dalam industri filem Holywood apabila filem terbitannya, The Wolf Of Wall Street menggondol Anugerah Golden Globes kategori Pelakon Lelaki Terbaik menerusi lakonan pelakon terkenal, Leonardo DiCaprio.

Bagaimanapun, Riza enggan mengulas apabila timbul spekulasi media mendakwa filem itu dibiayai ibunya, Datin Seri Rosmah Mansor yang juga isteri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Mstar Online melaporkan, Riza dikatakan enggan mengulas kontroversi yang melanda filemnya yang menelan belanja USD100 juta (RM326 juta) itu termasuk tuduhan sebuah ‘portal pro-pembangkang’ yang mendakwa produser itu mendapat sumbangan kewangan daripada ibunya.

Riza merupakan anak Rosmah bersama bekas suami pertamanya, Abdul Aziz Nong Chik yang sebelum ini dilaporkan membeli satu unit kondominium mewah berharga RM100 juta di New York. Filem penuh kontroversi itu berdasarkan kisah benar mengenai broker saham Wall Street, Jordan Belfort lakonan DiCaprio yang dipenjarakan kerana rasuah dan jenayah perdagangan.

Filem itu turut membariskan bintang Hollywood terkenal seperti Jonah Hill, Margot Robbie and Matthew McConaughey. Sebelum ini, Rewcastle Brown, kakak ipar bekas Perdana Menteri Britain Gordon Brown mengasaskan Sarawak Report, sebuah laman berita dalam talian, secara terbuka mengkritik kerajaan negeri Barisan Nasional di Sarawak.

Laman web ini baru-baru ini melaporkan bahawa Riza yang berusia 36 tahun membeli sebuah megapuri bernilai USD33,500,000 (RM110 juta) di New York pada 2012. Dia dilaporkan membeli hartanah tujuh bilik itu di 63 Street di Taman Laurel, New York pada November 2012.

Berita itu mencetuskan kritikan yang baharu terhadap PM yang berulang kali menyeru rakyat Malaysia untuk berbelanja dengan bijak dan berhemah berikutan meningkatnya harga bagi beberapa barangan sejak tahun lalu.
Riza bekerjasama dengan pengeluar Hollywood terkenal Joey McFarland untuk menubuhkan Red Granite Pictures, yang menerbitkan filem termasuk The Wolf in The Wall Street, Friends With Kids dan siri daripada Dumb and Dumber, Dumber and Dumber To.

Riza dipetik oleh Hollywood Reporter sebagai berkata: "Saya mempunyai wang yang dilaburkan dalam syarikat. Ia menunjukkan bahawa saya bersungguh terhadapnya dan komited daripada sudut kewangan. Kami juga mempunyai kumpulan pelabur, terutamanya dari Timur Tengah dan Asia."

Dalam temubual dengan akhbar harian  Los Angeles Times, McFarland berkata, strategi syarikat adalah untuk membeli filem yang mempunyai masa depan yang baik daripada penerbit bermasalah. – 14 Januari, 2014. (TMI)

Senarai Kekayaan Anak-Anak Menteri Malaysia.Gila Punya Kaya...


Pemimpin BN diketahui umum mempunyai gaya hidup mewah.elaun ahli Parlimen mahu pun menteri tidak melayakkan mereka memiliki rumah atau kereta mewah.
~ apatah lagi individu yang memiliki kekayaan melampau itu bukan datang dari keluarga kaya atau telah mempunyai perniagaan sendiri sebelum menjadi ahli politik.kebanyakkannya jadi kaya setelah menang pilihanraya atau diberi jawatan parti.
- kini gaya bermewah yang dipertikai rakyat mula menular ke sebahagian besar anak anak pemimpin BN.
~ tidak masuk akal dgn gaji ahli parlimen RM4,000 sebulan, Senator Dewan Negara RM6,000, Timbalan Menteri RM10,847 atau Menteri Kabinet RM14,907 mereka mampu memiliki rumah berharga jutaan ringgit dan kereta brharga ratusan ribu ringgit. Persoalan yang lebih menarik,bagaimanakah mereka mampu membelikan kereta kereta mewah untuk anak-anak?
~tentukan sekali pemimpin BN mendapat wang sampingan dari pelbagai sumber. pendapatan mereka dikatakan brjuta juta ringgit stahun dan tidak menjadi masalah untuk membiayai kehidupan mewah. kemewahan itu membuat rakyat MELUAT!. dengan gelagat gaya hidup mewah keluarga dan anak beranak pemimpin BN yg tak sedar diri, melantak hasil titik peluh Rakyat, Jelas dengan sikap Keborosan mereka merakalah membuat ramai lagi nasib si miskin di Malaysia tidak terbela ...

KEKAYAAN ANAK ABDULLAH AHMAD BADAWI

~ kamaludin diisytiharkan sebagai salah salah seorg 10 tokoh peniagaan Melayu teratas dgn aset melebihi RM320 JUTA sebaik PAK LAH menjadi Perdana Menteri. kamaluddin didakwa merupakan org dibelakang syarikat Scomi walaupun namanya tidak ada di dalam senarai Lembaga Pengarah Scomi yg brjumlah 9 org.
~ pada 2006 akhbar The Star melaporkan Petronas Carigali Sdn Bhd telah memberi kontrak sekurang kurangnya RM2 BILLION bagi membina pelantar minyak dari 2004 hingga 2006 kepada SCOMI.

KEMEWAHAN ANAK NAZRI AZIZ

~ anak kepada Menteri di jabatan Perdana Menteri nazri abdul aziz, Mohamad Nediam dilaporkan menjadi bintang dikalangan anak2 menteri kerana dibelit kontroversi berkenaan paparan pelbagai fotonya di beberapa blop brsama gadis2 jelita ~Nedim dilaporkan mempunyai sebuah kereta PORSCHE berharga sekitar RM700,000.beliau juga mempunyai pengawal peribadi yang sentiasa mengiringnya menaik kereta mewah.
~ baru2 ini pengawal peribadinya myerang seorg pengawal keselamatan kerana berlaku salah faham mendaftar masuk ke sbuah kondominium mount kiara.
~ Angkatan Muda Keadilan menuntut polis menyiasat Nedim yang pernah dikaitkan dalam 1 kes pembunuhan,Darren Kang di Sri Hartamas pada 2004.satu ironi, seorang anak menteri undang2 tidak faham undang2 dan trlajak ke dalam kes2 jenayah.

KEMEWAHAN ANAK LIM LEONG SIK
~ anak Dr. Ling leong sik,ling hee leong Menteri Pengangkutan dan Presiden MCA pada zaman Dr mahathir didakwa telah mengumpul kekayaan sebanyak RM 1.2 BILLION!.
~ hee leong yang baru berumur 27 thn ketika itu tidak selayaknya mengumpul kekayaan yang sebegitu banyak.
~ pemimpin DAP,Lim Kit siang pada 1997 telah membuat laporan kepada Badan Pencegah Rasuah agar kerajaan BN menyiasat skandal pengumpulan harta yng sebegitu besar dikhuatiri mengunakan kedudukan Lim Leong sik sbg menteri pengangkutan.namun sehingga ke hari ini tiada siasatan dijalankan.

KEMEWAHAN ANAK NAJIB RAZAK

~ ada beberapa org anak najib razak yg menjadi topik perbualan di internet.salah seorg dipercayai anak beliau bernama Ashman Najib,dan masih menuntut .foto dalam carian di beberapa blog mendedahkan gaya ashman yg mewah.
~ beliau didaka memiliki sebuah kereta mewah jenama Bantley yang tidak selayaknya dinaiki seorg remaja yang masih blajar.
~anak kdua najib bersama isteri pertamanya tengku puteri zainah tengku eskandar,mohd nazifudin najib merupakan salah seorg ahli lembaga pengarah syarikat Harvest Court Industries Bhd pada Oktober 2011.
~ beliau juga Pengerusi Sagajuta (sabah) Sdn Bhd, syarikat yang membangunkan 1 Borneo mall di Kota Kinabalu.mempunyai kepentingan sebanyak 13.83% selepas dilantik sbg ahli lembaga pengarah (BOD) Syarikat Harvest Court Industries Sdn Bhd.
~ pertunangan anak sulung najib bersama rosmah mansor,Nooryana najwa dengan warga kazakkhtan,Daniar nazarbayev,17 jun 2011.menelan pmbelanjaan RM79,053.
~ bil2 yang dikenal pasti sbg invois perbelanjaan jelas mengesahkan majlis itu ditanggung oleh kerajaan.sedangkan hanya majlis rasmi sahaja yang dibenar dari segi undang undang mengunakan wang negara.

KEKAYAAN ANAK SHAHRIZAT JALIL

~ dua anak shahrizat jalil dalam usia 20-an ,wan shahinur izran dan wan izzana fatimah zabedah memegang saham syarikat NFC.
~ anak2 shahrizat memiliki saham dalam Global Biofuture Pte Ltd,meatwork (singpore) Ptd Ltd.kdua duj syarikat itu didakwa memiliki modal berbayar S$3.65 juta,atau RM8.85 JUTA.

KEKAYAAN ANAK TAIB MAHMUD
~ taib mahmud yang memerintah Sarawak sejak 1980-an dianggap jelmaan Raja brooke ( James Brooke) di Sarawak.adik. Bradik dan anak beranaknya di berikan kekayaan yang melimpah ruah.
~ salah seorg anak taib mahmud,jamilah taib memiliki kekayaan luar biasa.beliau menguruskan kekayaan taib di Kanada melalui Sakto Corporation yg nilainya menjangkau ratusan juta Dollar dibawah nama menantu lelaki beliau,sean murray.
~ jamilah memiliki rumah mewah di malaysia dan luar negara.keluarga taib juga memiliki perniagaan Sakti International yang berpusat di Amerika Syarikat.
~ seorg lagi anak taib,abu bekir taib abdul taib mjadi kontrolversi selepas tuduhan pnceraiannya berjumlah RM500 juta dimahkamah syariah.
~ abu bekir brkahwin kali kdua dengan wanita Russia. isteri pertamanya Shahnaz a.majid,memohon penceraian.dalam permohonan pembahagian harta sepencarian istrinya menuntut :
1) RM100 JUTA tuntutan mutaah
2) RM300 JUTA harta sepencarian
~ slain itu menurut Shahnaz, suaminya,mempunyai perniagaan berbillion ringgit, juga mempunyai kereta Mercedes Benz, Lamboghini,Murcielago,Ferrari Spider,Bentley New Continental GT,Maserati Quortoporudi dan Alphard

KEKAYAAN ANAK DR MAHATHIR MOHAMAD

~ Mirzan mahathir,menguasai beberapa syarikat peniagaan besar seperti Sunway Building Tecnologies berhad,Capetronic Consumer Electronics Holdings berhad,World wide holdings berhad,Artwright holdings berhad dan lain2 lg.
~ mirzan pada 2011 muncul sbg salah seorg pgarah syarikat San Miguel Corp,syarilat konglomerat makanan terbesar di Filipina yang juga trlibat dgn perniagaan Arak.
~ terbaharu,mirzan dinamakan dalam afidavit di mahkamah India brkaitan siasatan pembangunan pelabuhan kakinada di Andra Pradesh.kerja2 pembinaan itu terlewat beberapa tahun dan perbendaharaan negeri mendakwa kerugian kira2 RM 33 juta antara 1999 dan 2007 disebabkan kelewatan itu.
~ Mokhzani mahathir majalah perniagaan Malaysia Business pernah melaporkan Mokhzani mahathir sbg antara 3 tokoh perniagaan melayu terkaya di Malaysia.beliau memiliki syarikat Kenchana Petroleum dan menduduki tangga ke 19 dalam senarai majalah itu dgn memiliki kekayaan sbyak RM 1.6 BILLION selain itu Mokhzani juga memiliki saham di dalam THB Industries Berhad,Tongkah holdings berhad dan Pantai Holdings berhad.
SEBEGINILAH MANUSIA YG HDUP DIALAS WANG KERTAS DUIT RAKYAT, SEJAHTERA LAH MEREKA HIDUP DIDUNIA, DAN YANG AMAT PERIT SEKALI KETIKA MATI DALAM KEALPAAN, SEMOGA ALLAH MEMBERI HIDAYAH KESEDARAN KEPADA MEREKA DAN SEDIA BRTAUBAT MENERIMA HUKUMAN DIDUNIA. MESTI  DI BACA DAN HARUS DI TEKA, --> "HIDUP UMNO!" atau "HIRUP UMNO HIRUP!"...Tepuk dada tanyalah selera.....
Anda mungkin juga meminati:

Mufti Bughah


Polis siasat Mufti Perak kes ‘bughah’, kata Ketua Polis Negara

Polis telah merakam kenyataan Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria mengenai komen beliau bahawa darah mereka yang berhimpun dalam protes ambang tahun baru adalah halal atau “bughah”.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar memberitahu wartawan di Bukit Aman hari ini bahawa Harussani telah ditemubual oleh polis tentang komen beliau itu.

"Sebarang kenyataan yang dianggap sebagai ugutan kepada keselamatan negara akan disiasat secara mendalam, tak kiralah siapa yang membuat kenyataan itu," katanya.

Beliau menidakkan kenyataan bahawa hanya sesetengah orang sahaja yang boleh mengugut keselamatan negara.

"Kita menyiasat semua orang tetapi rakyat hanya berminat kepada sesetengah pihak sahaja," Kata Khalid kepda media.

Harussani ketika mengulas Himpunan Turunkan Kos Sara Hidup (Turun) di Dataran Merdeka 31 Disember lepas berkata, peserta himpunan ini adalah 'bughah' atau penderhaka kepada kerajaan.

Oleh itu katanya, darah mereka adalah halal.

Ekoran itu, pelbagai pihak membantah fatwa seumpama itu termasuk Dewan Ulama PAS dan juga Bekas Mufti Perlis, Dr Mohamad Asri Zainal Abidin.

Seorang khatib di Rawang Selangor dalam khutbah Jumaatnya minggu lalu turut membantah fatwa itu.

"Bayangkan jika fatwa ini dibuat menjelang perhimpunan itu dan ada pihak mengambil kesempatan untuk bertindak kepada peserta perhimpunan itu.

"Apakah akan berlaku kepada negara ketika itu?" kata Mohamad Zuhdi Mat Piah ketika memberikan khutbah Jumaat di surau As Siddiqin Bandar Tasik Puteri Rawang.

Senarai Kekayaan Anak-Anak Menteri Malaysia.Gila Punya Kaya...




Pemimpin BN diketahui umum mempunyai gaya hidup mewah.elaun ahli Parlimen mahu pun menteri tidak melayakkan mereka memiliki rumah atau kereta mewah.
~ apatah lagi individu yang memiliki kekayaan melampau itu bukan datang dari keluarga kaya atau telah mempunyai perniagaan sendiri sebelum menjadi ahli politik.kebanyakkannya jadi kaya setelah menang pilihanraya atau diberi jawatan parti.
- kini gaya bermewah yang dipertikai rakyat mula menular ke sebahagian besar anak anak pemimpin BN.
~ tidak masuk akal dgn gaji ahli parlimen RM4,000 sebulan, Senator Dewan Negara RM6,000, Timbalan Menteri RM10,847 atau Menteri Kabinet RM14,907 mereka mampu memiliki rumah berharga jutaan ringgit dan kereta brharga ratusan ribu ringgit. Persoalan yang lebih menarik,bagaimanakah mereka mampu membelikan kereta kereta mewah untuk anak-anak?
~tentukan sekali pemimpin BN mendapat wang sampingan dari pelbagai sumber. pendapatan mereka dikatakan brjuta juta ringgit stahun dan tidak menjadi masalah untuk membiayai kehidupan mewah. kemewahan itu membuat rakyat MELUAT!. dengan gelagat gaya hidup mewah keluarga dan anak beranak pemimpin BN yg tak sedar diri, melantak hasil titik peluh Rakyat, Jelas dengan sikap Keborosan mereka merakalah membuat ramai lagi nasib si miskin di Malaysia tidak terbela ...

KEKAYAAN ANAK ABDULLAH AHMAD BADAWI

~ kamaludin diisytiharkan sebagai salah salah seorg 10 tokoh peniagaan Melayu teratas dgn aset melebihi RM320 JUTA sebaik PAK LAH menjadi Perdana Menteri. kamaluddin didakwa merupakan org dibelakang syarikat Scomi walaupun namanya tidak ada di dalam senarai Lembaga Pengarah Scomi yg brjumlah 9 org.
~ pada 2006 akhbar The Star melaporkan Petronas Carigali Sdn Bhd telah memberi kontrak sekurang kurangnya RM2 BILLION bagi membina pelantar minyak dari 2004 hingga 2006 kepada SCOMI.

KEMEWAHAN ANAK NAZRI AZIZ

~ anak kepada Menteri di jabatan Perdana Menteri nazri abdul aziz, Mohamad Nediam dilaporkan menjadi bintang dikalangan anak2 menteri kerana dibelit kontroversi berkenaan paparan pelbagai fotonya di beberapa blop brsama gadis2 jelita ~Nedim dilaporkan mempunyai sebuah kereta PORSCHE berharga sekitar RM700,000.beliau juga mempunyai pengawal peribadi yang sentiasa mengiringnya menaik kereta mewah.
~ baru2 ini pengawal peribadinya myerang seorg pengawal keselamatan kerana berlaku salah faham mendaftar masuk ke sbuah kondominium mount kiara.
~ Angkatan Muda Keadilan menuntut polis menyiasat Nedim yang pernah dikaitkan dalam 1 kes pembunuhan,Darren Kang di Sri Hartamas pada 2004.satu ironi, seorang anak menteri undang2 tidak faham undang2 dan trlajak ke dalam kes2 jenayah.

KEMEWAHAN ANAK LIM LEONG SIK
~ anak Dr. Ling leong sik,ling hee leong Menteri Pengangkutan dan Presiden MCA pada zaman Dr mahathir didakwa telah mengumpul kekayaan sebanyak RM 1.2 BILLION!.
~ hee leong yang baru berumur 27 thn ketika itu tidak selayaknya mengumpul kekayaan yang sebegitu banyak.
~ pemimpin DAP,Lim Kit siang pada 1997 telah membuat laporan kepada Badan Pencegah Rasuah agar kerajaan BN menyiasat skandal pengumpulan harta yng sebegitu besar dikhuatiri mengunakan kedudukan Lim Leong sik sbg menteri pengangkutan.namun sehingga ke hari ini tiada siasatan dijalankan.

KEMEWAHAN ANAK NAJIB RAZAK

~ ada beberapa org anak najib razak yg menjadi topik perbualan di internet.salah seorg dipercayai anak beliau bernama Ashman Najib,dan masih menuntut .foto dalam carian di beberapa blog mendedahkan gaya ashman yg mewah.
~ beliau didaka memiliki sebuah kereta mewah jenama Bantley yang tidak selayaknya dinaiki seorg remaja yang masih blajar.
~anak kdua najib bersama isteri pertamanya tengku puteri zainah tengku eskandar,mohd nazifudin najib merupakan salah seorg ahli lembaga pengarah syarikat Harvest Court Industries Bhd pada Oktober 2011.
~ beliau juga Pengerusi Sagajuta (sabah) Sdn Bhd, syarikat yang membangunkan 1 Borneo mall di Kota Kinabalu.mempunyai kepentingan sebanyak 13.83% selepas dilantik sbg ahli lembaga pengarah (BOD) Syarikat Harvest Court Industries Sdn Bhd.
~ pertunangan anak sulung najib bersama rosmah mansor,Nooryana najwa dengan warga kazakkhtan,Daniar nazarbayev,17 jun 2011.menelan pmbelanjaan RM79,053.
~ bil2 yang dikenal pasti sbg invois perbelanjaan jelas mengesahkan majlis itu ditanggung oleh kerajaan.sedangkan hanya majlis rasmi sahaja yang dibenar dari segi undang undang mengunakan wang negara.

KEKAYAAN ANAK SHAHRIZAT JALIL

~ dua anak shahrizat jalil dalam usia 20-an ,wan shahinur izran dan wan izzana fatimah zabedah memegang saham syarikat NFC.
~ anak2 shahrizat memiliki saham dalam Global Biofuture Pte Ltd,meatwork (singpore) Ptd Ltd.kdua duj syarikat itu didakwa memiliki modal berbayar S$3.65 juta,atau RM8.85 JUTA.

KEKAYAAN ANAK TAIB MAHMUD
~ taib mahmud yang memerintah Sarawak sejak 1980-an dianggap jelmaan Raja brooke ( James Brooke) di Sarawak.adik. Bradik dan anak beranaknya di berikan kekayaan yang melimpah ruah.
~ salah seorg anak taib mahmud,jamilah taib memiliki kekayaan luar biasa.beliau menguruskan kekayaan taib di Kanada melalui Sakto Corporation yg nilainya menjangkau ratusan juta Dollar dibawah nama menantu lelaki beliau,sean murray.
~ jamilah memiliki rumah mewah di malaysia dan luar negara.keluarga taib juga memiliki perniagaan Sakti International yang berpusat di Amerika Syarikat.
~ seorg lagi anak taib,abu bekir taib abdul taib mjadi kontrolversi selepas tuduhan pnceraiannya berjumlah RM500 juta dimahkamah syariah.
~ abu bekir brkahwin kali kdua dengan wanita Russia. isteri pertamanya Shahnaz a.majid,memohon penceraian.dalam permohonan pembahagian harta sepencarian istrinya menuntut :
1) RM100 JUTA tuntutan mutaah
2) RM300 JUTA harta sepencarian
~ slain itu menurut Shahnaz, suaminya,mempunyai perniagaan berbillion ringgit, juga mempunyai kereta Mercedes Benz, Lamboghini,Murcielago,Ferrari Spider,Bentley New Continental GT,Maserati Quortoporudi dan Alphard

KEKAYAAN ANAK DR MAHATHIR MOHAMAD

~ Mirzan mahathir,menguasai beberapa syarikat peniagaan besar seperti Sunway Building Tecnologies berhad,Capetronic Consumer Electronics Holdings berhad,World wide holdings berhad,Artwright holdings berhad dan lain2 lg.
~ mirzan pada 2011 muncul sbg salah seorg pgarah syarikat San Miguel Corp,syarilat konglomerat makanan terbesar di Filipina yang juga trlibat dgn perniagaan Arak.
~ terbaharu,mirzan dinamakan dalam afidavit di mahkamah India brkaitan siasatan pembangunan pelabuhan kakinada di Andra Pradesh.kerja2 pembinaan itu terlewat beberapa tahun dan perbendaharaan negeri mendakwa kerugian kira2 RM 33 juta antara 1999 dan 2007 disebabkan kelewatan itu.
~ Mokhzani mahathir majalah perniagaan Malaysia Business pernah melaporkan Mokhzani mahathir sbg antara 3 tokoh perniagaan melayu terkaya di Malaysia.beliau memiliki syarikat Kenchana Petroleum dan menduduki tangga ke 19 dalam senarai majalah itu dgn memiliki kekayaan sbyak RM 1.6 BILLION selain itu Mokhzani juga memiliki saham di dalam THB Industries Berhad,Tongkah holdings berhad dan Pantai Holdings berhad.
SEBEGINILAH MANUSIA YG HDUP DIALAS WANG KERTAS DUIT RAKYAT, SEJAHTERA LAH MEREKA HIDUP DIDUNIA, DAN YANG AMAT PERIT SEKALI KETIKA MATI DALAM KEALPAAN, SEMOGA ALLAH MEMBERI HIDAYAH KESEDARAN KEPADA MEREKA DAN SEDIA BRTAUBAT MENERIMA HUKUMAN DIDUNIA. MESTI  DI BACA DAN HARUS DI TEKA, --> "HIDUP UMNO!" atau "HIRUP UMNO HIRUP!"...Tepuk dada tanyalah selera.....

Kandungan lama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...