Penyokong PKR Dan BN Bertumbuk Di Ceramah Anwar - UMNO Kurang Ajar

Kehadiran Datuk Seri Anwar Ibrahim ke felda Tun Ghaffar, Hutan Pecha petang kelmarin menjadi kecoh apabila berlaku pergaduhan dan pertelingkahan yang membabitkan kumpulan PKR dan BN.
Dalam kejadian kira-kira 5.45 ptg itu, sekumpulan penyokong PKR dikatakan marah dengan kehadiran lebih 50 penyokong BN yang didakwa sengaja mencetuskan provokasi.

Manakala penyokong BN yang hadir didakwa untuk membantah kedatangan ketua umum PKR itu ke tempat mereka. Akibat tidak berpuas hati, berlaku pertikaman lidah dan tolak menolak dihadapan balai tempat Anwar berucap.

Keadaan menjadi tegang apabila seorang dari penyokong BN ditumbuk dan berlaku pergelutan namun pergaduhan dapat dileraikan oleh pihak polis yang berkawal di tempat berkenaan.
Punca kekecohan dipercayai tercetus akibat tidak puas hati satu pihak berikutan kedatangan pemimpin pembangkang dikawasan mereka. Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin berkata, pihak polis tidak melakukan sebarang penangkapan terhadap individu yang melakukan provokasi terbabit.

Mengapakah penyokong BN begitu kurang ajar, biadap dan tidak menghormati sesorang pemimpin yang telah dilantik oleh rakyat. Adakah salah dan menjadi kesalahan besar sekiranya DSAI melawat tempat di negara sendiri? Adakah kehadiran saudara Anwar akan mengancam keselamatan negara atau mengancam keselamatan UMNO?

Hari ini 14 hb Feb 2012 kehadiran dan lawatan TPM Muhyidin ke kawasan Pokok Sena Kedah. Sekiranya mahu akan aku kerahkan penyokong-penyokong PR ke program lawatan TPM ini untuk membantah kedatangan beliau ke kawasan aku kerana alasan ini kawasan aku. Adakah anda sebagai penyokong BN sanggup melihat kedatangan beliau disambut dengan demontrasi bantahan dan huru hara? So kalau berpolitik tu biarlah berpolitik secara matang - Siasahkini

No comments:

Kandungan lama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...